05 Mar 2019

Mr. Wolf

TRIBUTE TO WES MONTGOMERY:  Mr. Wolf speelt de

TRIBUTE TO WES MONTGOMERY:  Mr. Wolf speelt de muziek van Wes Montgomery met eigentijdse arrangementen en een moderne groove. Het  speelplezier van deze 3 musici is aanstekelijk en laat het publiek dan ook niet stil zitten. Ook eigen composities in ‘Wes-style’ komen aan bod. Liefhebbers van WES, bluesy gitaar, soulful hammond en funky drums, zijn tot nu toe laaiend enthousiast!

Wes Montgomery wordt door velen beschouwd als de grootste jazzgitarist aller tijden. Zijn unieke stijl: de melodie en soli in octaven, ritmische motieven met blokakkoorden en vurige improvisaties – vaak bluesy en soulful – zijn een groot voorbeeld voor vele musici.

De bandleden van MR.WOLF  hebben opgetreden met o.a. Candy Dulfer, Jhelisa Anderson, Benjamin Herman, Berget Lewis, Ruth Jacott, Bill Evans, …en vele anderen.
Leuk weetje: Wolf Martini – gitarist Mr. Wolf – kreeg les van o.a. gitarist Wim Overgaauw, die met Wes Montgomery optrad op nationale TV in 1965.

 “…a good example for the mix of Wes Montgomery and Nile Rodgers”  Nile Rodgers (CHIC) about this band (jan 2019).

MR.WOLF =  punchy hip-hop beats, funky jazz-guitar and bluesy hammond-organ. Dance or just listen with a smile !

Wolf Martini, (gitaar) heeft aan het conservatorium in Hilversum gestudeerd. Hij trad op met Candy Dulfer, Denise Jannah, Ruth Jacott, Jhelisa Anderson,…. speelde op North Sea Jazz Festival, Joy of Jazz Festival (Johannesburg), Baku Jazz Festival (Azerbijdjan)…

Simon Oslender, (Hammond -organ) heeft aan het conservatorium in  Rotterdam gestudeerd, hij trad op  met o.m. Randy Brecker, Bill Evans. WDR big band en tourde in Asien, India.

Robert Biesewig, (drums) heeft aan het conservatorium in Arnhem gestudeerd  en opgetreden met Ntjam Rosie, Ali B., Chris Hinze..en tourde in Japan en Duitsland.

Mr. Wolf speelt eigencomposities en standards.

www.facebook.com